skip to Main Content

A-Pang

Een suite voor verteller & clarinet- of fluit-ensemble.

De “A-Pang”-suite was een opdracht van de Taiwanese regering (1992) om in de snel veranderende maatschappij eigen volksliederen vast te leggen voor het nageslacht én een concertpodium te geven. Die liederen werden opgenomen in een verhaal voor kinderen (en volwassenen) en zo bewerkt, dat ze ook toegankelijk zijn voor luisteraars van buiten de Chinese cultuur.
Het verhaal vertelt over de reis van een Taiwanees stadsjongetje, helemaal alleen, naar zijn grootouders op het platteland.
Jaak Dreesen, een van Vlaanderen ‘s beste auteurs voor kinderen en jeugd, wiens boeken verscheidene prijzen wonnen, stuurde het oorspronkelijke verhaal kindgericht beperkt bij.
Michel Pieters bewerkte de volksliederen voor het “Taipei Flute Ensemble” en een verteller.
Deze suite werd met veel bijval vertolkt in Taiwan, China en de U.S.A.
In 1995 volgde ook een versie voor klarinetensemble op vraag van klarinetist Kris Vuylsteke, die ze ook in België op het podium bracht met actrice An Melis en het Clarinetchoir ‘Mutanza’.

Muziekpartituren van de “A-Pang”-suite

Deze zijn beschikbaar voor:
– verteller, clarinetchoir, harp (piano) & percussie.
– verteller, fluitchoir, harp (piano) & percussie.
Het verhaal is beschikbaar in:
Engels & Nederlands.
Bestellen kan via de contactpagina.

Een demo op video-cd of videocassette

Je kunt een videocd (Quicktime) of videocassette van “A-Pang” bestellen door de componist te mailen via de contactpagina.
Deze opnames legden een uitvoering in het cultureel centrum te Maas-Mechelen, België, vast en zijn enkel in het Nederlands beschikbaar.

Back To Top