skip to Main Content

A-Pang

Een suite voor verteller & clarinet (of fluit)-ensemble.

De “A-Pang”-suite was een opdracht van de Taiwanese regering om in de snel veranderende wereld eigen volksliederen vast te leggen voor het nageslacht én een podium te geven in concertzalen. Die liederen werden opgenomen in een verhaal voor kinderen (en volwassenen) en dusdanig bewerkt, dat ze ook toegankelijk zijn voor de luisteraar van buiten de Chinese cultuur.
Het verhaalt vertelt de belevenissen van een Taiwanees stadsjongetje dat, helemaal alleen, zijn grootouders gaat bezoeken op het platteland.
Jaak Dreesen, een van Vlaanderen ‘s beste auteurs voor kinderen en jeugd, wiens boeken verscheidene prijzen wonnen, stuurde het oorspronkelijke verhaal kindgericht beperkt bij.
Michel Pieters, die tijdens zijn loopbaan in Taiwan de opdracht kreeg, bewerkte de volksliederen.
Oorspronkelijk was deze suite een opdracht voor het “Taipei Flute Ensemble” en een verteller, die ze met veel bijval vertolkten in Taiwan, China en de U.S.A.
In 1995 ontstond ook een versie voor klarinetensemble op vraag van klarinetist Kris Vuylsteke, die deze ook in België op het podium bracht.

Scenario:
Jaak Dreesen

Muziek:
Michel Pieters

Verteller:
An Melis

Orkest:
Clarinetchoir Mutanza

Dirigent:
Kris Vuylsteke

Muziekpartituren van de “A-Pang”-suite

Deze zijn beschikbaar voor:
– verteller, clarinetchoir, harp (piano) & percussie.
– verteller, fluitchoir, harp (piano) & percussie.
Het verhaal is beschikbaar in:
Engels & Nederlands.
Bestellen kan via de contactpagina.

Een demo op video-cd of videocassette

Je kunt een videocd (Quicktime) of videocassette van “A-Pang” bestellen door de componist te mailen via de contactpagina.
Deze opnames legden een uitvoering in het cultureel centrum te Maas-Mechelen, België, vast en zijn enkel in het Nederlands beschikbaar.

Back To Top