skip to Main Content

Cordes en Bleu

Zes professionele musici, hechte vrienden, maken graag samen muziek. Hoewel zij klassiek geschoold zijn en dus volledig vertrouwd met het klassieke repertoire, bewandelen zij ook andere wegen. Zo brengen deze ‘muziekmakers’ een mengeling van (on)bekende, of vergeten pareltjes uit de meest uiteenlopende muziekgenres, uit alle hoeken van de wereld. Maar ook eigen composities of bewerkingen, want de heterogene herkomst van de muziek vergt vaak een muzikale hertaling om ze met een klassiek instrumentarium te vertolken.

De behoefte hieraan ontstond, omdat elk van de musici in andere orkesten meestal de vertrouwde paden (her)bewandelt, terwijl zoveel moois de mensen nooit bereikt of zelfs niet tot klank komt.

Omdat muziek prettig aan elkaar gepraat wordt, ademen de concerten een onder-ons-sfeer, passend bij zowel gure herfst- en winteravonden als het sprankelend lentebegin of de hoogzomer. Dat maakt ‘Cordes en bleu’ tot een ‘eigen-tijds’ salonorkest in een ‘eigen-zinnig’ muzikale context.

Dit ensemble wordt om zijn eigen, aparte karakter ook door andere artiesten gevraagd om aan hun projecten deel te nemen.

Discografie:

Voor Miel Cools:
“Niet bang zijn”. Eufoda 1316
Voor Kris Vuylsteke:
“Net iets anders”. Dacapo 7450. Intussen uitverkocht.
“’k Ben nie goed, man!”. Dacapo 7516. Gelanceerd op de Frankfurter Musik Messe, april ‘09.
Meer over “Net iets anders” en de bijbehorende concertmogelijkheden op www.netietsanders.be
Voor Detlev Malinkewitz:
Feelinggood”, Dema Records, Germany, 2018

Muziektheater:

‘Cordes en bleu’ kreeg voor het August De Boeck-jaar (2012) van de A. De Boeck-stichting (onder de auspiciën van Koningin Paola) de opdracht het muziektheater: Op zoek naar August De Boeck, de mens achter de componist te maken. Sindsdien is deze aangrijpende thema-voorstelling succesvol gebracht op verschillende locaties in Vlaanderen.

 

 

 

Back To Top