skip to Main Content

Cordes en Bleu

Zes professionele musici, tegelijk een hechte vriendengroep, maken graag samen muziek. Hoewel zij allen klassiek geschoold zijn en dus volledig vertrouwd met het klassieke repertoire, bewandelen zij ook andere wegen. Daardoor bestaat het repertorium van deze ‘muziekmakers’ uit een mengeling van bekende, onbekende of vergeten pareltjes uit de meest uiteenlopende muziekgenres, uit alle hoeken van de wereld, naast eigen werk.

Bij dit laatste gaat het niet altijd om volstrekt nieuwe composities. De heterogene herkomst van de muziek vergt vaak een muzikale hertaling om ze met een klassiek instrumentarium te vertolken en zo (eventueel) een nieuwe identiteit te verlenen.

De behoefte aan dit concept ontstond, omdat elk van de musici in andere orkesten meestal de vertrouwde paden bewandelt en herbewandelt, terwijl zoveel moois de mensen nooit bereikt of zelfs niet tot klank komt. De muziek wordt prettig aan elkaar gepraat, wat de concerten een onder-ons-karakter geeft, passend bij zowel gure herfst- en winteravonden als het sprankelende lentebegin en de zinderende hoogzomer. Dat maakt ‘Cordes en bleu’ tot een ‘eigen-tijds’ salonorkest in een ‘eigen-zinnig’ muzikale context.

Dit ensemble wordt om zijn eigen, aparte karakter ook door andere artiesten gevraagd om aan hun projecten deel te nemen.

 ‘Cordes en bleu’ brengt sinds 2012, naast zijn concertprogramma, ook: Op zoek naar August De Boeck, de mens achter de (onze belangrijkste) componist van het begin van de 20ste eeuw. Ondertussen is ook deze aangrijpende thema-voorstelling met succes gebracht op verschillende locaties in Vlaanderen.

Discografie:
Voor Miel Cools:
“Niet bang zijn”. Eufoda 1316

Voor Kris Vuylsteke:
“Net iets anders”. Dacapo 7450. Intussen uitverkocht.
“’k Ben nie goed, man!”. Dacapo 7516. Gelanceerd op de Frankfurter
Musik Messe, april ‘09.
Meer over “Net iets anders” en de bijbehorende concertmogelijkheden op
www.netietsanders.be

Alle CD-opnames hierboven klinken geregeld in de programma’s van radio Klara.

 

Back To Top