Cordes en Bleu
Cordes en bleu!
Kamermuziek voor het grote publiek maar kenners vinden het ook héél leuk!
Martijn Alsters, docent Kunstuniversiteit Rotterdam & The Utrecht School of Arts
‘Cordes en bleu’ ontstond, omdat elk van de musici in andere orkesten meestal de vertrouwde paden (her)bewandelt, terwijl zoveel moois de mensen nooit bereikt of zelfs niet tot klank komt.
De muziek wordt prettig aan elkaar gepraat. Zo ademen de concerten een onder-ons-sfeer, passend bij gure herfst- en winteravonden, het sprankelend lentebegin of de hoogzomer. ‘Cordes en bleu’, een ‘eigen-tijds’ salonorkest in een ‘eigen-zinnig’ muzikale context.
Een kleine greep uit het zeer gevarieerde repertorium: zie Audio: ‘De vlinder’, Deep Elum Blues, Cupids’ Wings, La Fille aux cheveux de lin (Debussy), Serenata.
‘Cordes en bleu’ wordt om zijn eigen, aparte karakter ook door andere artiesten gevraagd voor deelname in hun projecten. Daaronder ook tenor Igor Bogaert voor de opera ‘A hand of bridge’ van S. Barber, Amsterdam 2023.
Discografie:
Voor Miel Cools:
“Niet bang zijn”. Eufoda 1316
Voor Kris Vuylsteke:
“Net iets anders”. Dacapo 7450. Intussen uitverkocht.
“’k Ben nie goed, man!”. Dacapo 7516. Gelanceerd op de Frankfurter Musik Messe, april ‘09.
Meer over “Net iets anders” en de bijbehorende concertmogelijkheden op www.netietsanders.be
Voor Detlev Malinkewitz:
“Feelinggood”, Dema Records, Germany, 2018
‘Cordes en bleu’ opende in 2012 te Brussel het August De Boeck-jaar (onder de auspiciën van Koningin Paola). De A. De Boeck-stichting gaf CeB de opdracht om een muziektheater ‘Op zoek naar August De Boeck, de mens achter de componist’ te maken. Sindsdien is deze aangrijpende themavoorstelling succesvol gebracht op verschillende plaatsen in Vlaanderen.
De lezing over ‘Op zoek naar August De Boeck, de mens achter de componist‘
Omdat de thema-voorstelling het publiek zo beroert, kwam ook steeds opnieuw de vraag voor een aparte, avondvullende lezing over die zoektocht op zich. Of hoe onbekende Vlaamse muziekgeschiedenis toch geschreven kon worden. Intussen leidt ‘De lezing’ haar eigen leven in Vlaanderen.